ЄС створив спецорган для військової допомоги Україні

У ЄС з’явилося окреме «міністерство» з питань військової підтримки України

Рада ЄС ухвалила рішення заснувати Місію Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) – єдиної загальноєвропейської структури, яка має впорядкувати це питання. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Читайте також: У РФ порушено логістику через пошкодження Кримського мосту – Британія

«Метою місії є сприяння підвищенню військової спроможності Збройних сил України ефективно проводити військові операції, щоб дозволити Україні захистити свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет та захищати цивільне населення», – йдеться у заяві.

Мандат місії розрахований на два роки. Завданням Місії є забезпечувати координацію зусиль країн ЄС та інших партнерів з військової підтримки України.

Читайте також: Іран несе пряму відповідальність за вбивства українців – ОП

Зокрема, Місія на запит України забезпечить підготовку українських військовослужбовців на території країн ЄС.

Крім того, Рада ЄС вирішила надати Україні ще 500 мільйонів євро із Європейського фонду миру на потреби Збройних сил України. З цієї суми 490 млн євро буде витрачено на закупівлю військової техніки, а 10 млн євро – на матеріальне забезпечення військ (засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо).

Нагадаємо, в ЄС вважають, що РФ опинилася в ізоляції та програє війну. Захід продовжуватиме підтримувати Україну, запевняють дипломати.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.