У РФ буде народне повстання, а не палацовий переворот – ГУР

Військова розвідка України не чекає на палацовий переворот у Кремлі

На даний момент у Росії ще не склалися необхідні умови для «палацового перевороту». Правляча «верхівка» не зважиться на змову проти Володимира Путіна доти, доки в Росії не розпочнуться народні бунти. Про це в коментарі РБК-Україна сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк.

Читайте також: Після війни в Україні зміниться світова військова наука – Буданов

«Зараз будь-який переворот у Росії неможливий. Система там побудована так, що люди у владі зацікавлені у збереженні існуючого стану речей. (…) Ті, хто іншої думки – їх або знищують, або надто залякані, щоб йти на якісь кардинальні дії», – переконаний Черняк.

За його словами, не можна виключати можливість початку масових народних виступів, які стануть передумовою для зміни влади в РФ. Однак для цього втрати Росії у війні мають обчислюватися сотнями тисяч убитих, а не десятками тисяч як зараз.

Читайте також: На Заході готують план на випадок, якщо РФ ударить ядерною зброєю

«Народ поки теж зомбований пропагандою і заляканий силовиками. Усі розуміють, що всі рішення одноосібно приймає одна людина. Люди можуть жити у злиднях, але вони все одно не підуть проти свого царя. А от коли буде сотні тисяч трупів – це вже буде інша ситуація «, — заявив експерт.

Черняк зазначив, що в Росії багато «свідомих, адекватних» людей, які «розуміють, що на їхню країну чекає крах». Однак вони не почнуть діяти, доки не піднімуться народні маси.

Читайте також: Пєсков: Допомога НАТО Україні ускладнює ситуацію

“У всіх структурах у кожному міністерстві є люди, які готові приєднатися до цього процесу. Коли їхній «корабель» справді йтиме на дно, знайдеться чимало тих, хто відхреститься від Путіна», – вважає представник розвідки.

Нагадаємо, Зеленський вважає, що в Росії вже немає жодних шансів на перемогу у війні проти України. Єдине, що може агресор – тероризувати цивільних та шантажувати світ.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.