Франція готуватиме українських військових

До двох тисяч українських військовослужбовців найближчим часом пройдуть кількатижневу підготовку у Франції.

Франція найближчим часом ухвалить на підготовку до двох тисяч українських військових. Про це у суботу, 15 жовтня, із посиланням на заяву міністра збройних сил Франції Себастьєна Лекорню, повідомляє Le parisien.

 

Зазначається, що українські захисники протягом кількох тижнів проходитимуть військову підготовку у французьких частинах.

 

«Президент Франції Емманюель Макрон затвердив план підготовки, який дозволить розмістити в країні до двох тисяч українських військових. Вони будуть приписані до наших частин на кілька тижнів», — заявив Лекорню.

 

Раніше у Франції вже готували українських артилеристів для обслуговування гаубиць Caesar, що передаються Україні.

 

«Необхідно підготувати нове покоління солдатів, які змогли б триматися тривалий час. Ми це робимо, дотримуючись норм права і не стаючи стороною конфлікту, оскільки ми не перебуваємо в стані війни, а допомагаємо країні, що воює», — підкреслив Лекорню.

 

Він також нагадав про створення фонду для закупівлі озброєнь для потреб Києва у розмірі 100 млн. євро. За його словами, ці кошти надано Францією українцям, які можуть купувати на них необхідне озброєння у французьких виробників. Також міністр додав, що перші замовлення вже зроблено. Йдеться про системи плавучих понтонів для форсування рік, які будуть поставлені французьким підприємством.

 

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet