За взяття Гіркіна в полон оголосили нагороду $40 тисяч

Українські активісти запропонували виплатити нагороду за полон Гіркіна, який, ймовірно, вирушив воювати в Україну.

Українські активісти обіцяють 40 тисяч доларів за взяття в полон російського терориста Ігоря Гіркіна, який, мабуть, був мобілізований.

 

Про те, що Гіркін йде на війну, повідомила в соцмережах його дружина, опублікувавши спільне фото, на якому терорист одягнений у військову форму.

 

Активіст Сергій Стерненко відреагував на це у Twitter, зазначивши, що надасть із особистих заощаджень 10 000 доларів тому, хто візьме Гіркіна в полон.

 

Згодом відгукнувся і лідер групи Антитіла Тарас Тополя, який зараз у лавах ЗСУ захищає Батьківщину, і пообіцяв додати ще 10 тисяч доларів.

 

Військовослужбовець і письменник Валерій Маркус теж вирішив зробити свій внесок у розмірі 10 тисяч доларів.

 

Пізніше до флешмобу приєднався голова Луганської Ова Сергій Гайдай.

 

«+ ще 10000$ злочинець має відповісти», — написав Гайдай.

 

Таким чином, загальна сума становить 40 тисяч доларів. Стерненко додав: «Загалом пише ще багато людей у коментарях і реплаях, тому насправді ті, хто візьме цього військового злочинця, отримають ще більше коштів».

 

Таким чином, за словами Стерненка, загальна сума становить 30 тисяч доларів. Він додав: «Загалом пише ще багато людей у ​​коментарі та реплаях, тому насправді ті, хто візьме цього військового злочинця, отримають ще більше коштів».

 

Ігор Гіркін (Стрєлков) – екс-офіцер ФСБ, колишній «міністр оборони днр». Він є обвинуваченим у справі про знищення літака рейсу MH17 та оголошений у міжнародний розшук.

 

 

У червні 2019 року прокуратура Нідерландів назвала підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу MH17. Це троє громадян Росії — Ігор Гиркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов. Також серед підозрюваних є один громадянин України — Леонід Харченко.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet