Наєв повідомив про мобілізаційний ресурс у РФ

Мобілізовані росіяни почали прибувати на територію Донецької області та на інші напрямки.

Підготовлений мобілізаційний ресурс Російської Федерації становить приблизно до двох мільйонів осіб, і Москва має намір збільшувати кількість мобілізованих. Про це у п’ятницю, 14 жовтня, в ефірі телемарафону сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв, командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

 

«Загалом у РФ підготовлений мобілізаційний ресурс — приблизно до 2 мільйонів осіб. А загалом їх мобілізаційний ресурс — близько 29 мільйонів осіб.

 

 

Росіяни у прагненні досягти тих цілей, які вони ставлять перед собою, підвищуватимуть кількість мобілізованих. Тому ми маємо очікувати і таку ситуацію і бути готовими для вирішення її на наших умовах», — сказав він.

 

Наєв пояснив, що підготовлений мобілізаційний ресурс — це особи, які нещодавно були звільнені з військової служби та брали участь у тренуваннях та військових зборах.

 

При цьому він наголосив, що Україна все одно матиме перевагу на полі бою, якщо вчасно та в необхідній кількості отримає зброю від західних партнерів.

 

«Звичайно, у цій боротьбі ресурсів західна зброя нова, високоточна… Якщо ми вчасно отримаємо необхідну кількість озброєння та військової техніки, то перевага буде на нашому боці», — зазначив Наєв.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet