ЄС планує санкції проти Ірану за постачання дронів до РФ

Європа незадоволена тим, що Іран допомагає РФ у захопленні України

Європейський союз розглядає можливість запровадження санкцій проти Ірану за постачання Росії ударних дронів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: РФ поєднає свою банківську систему з Іраном

Так, уже у понеділок міністри закордонних справ європейських країн на зустрічі обговорять ситуацію з постачанням іранських безпілотників Росії і, як очікуються, буде досягнуто політичної угоди про те, що санкції потрібно запровадити.

Як розповіли дипломати, на попередніх підготовчих зустрічах уже було проведено аналіз застосування іранських безпілотників із боку РФ. Зазначається, що ця тема зараз також знаходиться в зоні уваги європейської влади.

Читайте також: Іран заперечує відправку безпілотників до Росії

Примітно, що на запровадженні санкцій наполягають саме Франція та Німеччина, від позиції яких значною мірою залежить загальна зовнішня політика ЄС. Париж і Берлін вважають, що постачання Росії ударних дронів має розглядатися як порушення резолюції Ради Безпеки ООН щодо розробки ядерної зброї в Ірані.

Нагадаємо, за даними Резнікова, зараз у Росії залишилося ще 300 дронов-камікадзе, проте Москва намагається придбати ще кілька тисяч.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.