РФ використовує дрони-камікадзе переважно по будівлях: ОК «Південь»

В ОК “Південь” пояснили чому РФ використовує дронів-камікадзе для ударів по інфраструктурі.

Російські окупанти використовують іранські дрони-камікадзе “Shahed-136” переважно для ударів по будівлях та інфраструктурних об’єктах, адже для атак великого скупчення людей та військових позицій вони малоефективні. Про це розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: В Миколаєві з-під завалів п’ятиповерхівки дістали тіла двох людей

«Вони намагаються використовувати ці дрони по об’єктах критичної інфраструктури, хочуть позбавити нас води, тепла, електрики. Це виходячи з тактико-технічної характеристики та призначення цих дронів-камікадзе, оскільки вони спрацьовують, як сірники», — заявила Гуменюк.

Вона додала, що одне з трактувань “Shahed-136”  в перекладі означає блискавку. Дрони працюють як блискавка і влучають в об’єкти виводячи їх з ладу.

«Використання їх (дронів, — ред.) по позиціях, по місцю скупчення людей не таке ефективне, тому вони дійсно адресують їх по адмінбудівлях і об’єктах критичної інфраструктури”, — додала Гуменюк. 

Читайте також: Наводила вогонь по ЗСУ на Донбасі: СБУ затримала інформаторку

Нагадаємо, У Страткомі повідомили, що війська РФ завдали удару по багатоповерхівці в Бєлгороді. Спроба обстріляти Харків закінчилася невдачею та влучанням по Бєлгороду.