“Ця зима буде важкою”, — Шмигаль закликав українців підготуватися

Денис Шмигаль закликав українців підготувати необхідні речі до важкої зими.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українців готуватися до важкої зими. Він порадив зробити запас необхідних речей на випадок ракетних обстрілів. Про це Денис Шмигаль заявив сьогодні, 12 жовтня на засіданні уряду. 

Читайте також: РФ готова постачати Європі газ по «Північному потоку-2» при умові — Путін

«Не будемо прикрашати дійсність — ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, щоб у кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло або тепло», — сказав Шмигаль.

За словами Шмигаля, влада накопичила достатньо кількість енергоресурсів, підготувала мережі, закупила додаткове обладнання та забезпечує ремонт пошкодженої інфраструктури.

Він заявив, що країна готова до опалювального сезону більш ніж на 90%.

Читайте також: СБУ викрила зрадника, який координував ракетні удари по Києву

“Підготовлені також спеціальні пункти обігріву для населення, розроблені плани евакуації на випадок неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури», — додав Шмигаль.

Прем’єр закликав українців зменшити споживання електроенергії у вечірні години. 

“Сьогодні я ще раз хочу звернутися до всіх українців із проханням знизити споживання електроенергії у вечірні години. Мова не про те, щоб сидіти в темряві. Необхідно лише знизити використання найбільш енергомістких приладів. Мінімізуйте використання електроплит, електрочайників, електроінструментів, обігрівачів і кондиціонерів, духовок і прасок, мікрохвильовок, кавоварок, пральних і посудомийних машин», — додав Шмигаль. 

Читайте також: Ворог обстріляв об’єкти інфраструктури на Сумщині: що відомо

Нагадаємо, у Києві не застосовуватимуть аварійне відключення електроенергії. Через стабілізацію електропостачання, у Києві не будуть застосовувати аварійне відключення електроенергії.