У Пентагоні не виключають зміну стратегії Путіна у війні проти України

Зміни стратегії Путіна у війні проти України можуть бути пов’язані з новим головнокомандувачем РФ за війну Сергієм Суровікіним.

Жорстокість та помста від Володимира Путіна може бути приступом люті через підрив Кримського мосту. Його невибіркові удари по українському цивільному населенню також підіймають перспективу нового жахливого повороту у жорстокій війні. Про це повідомляє CNN, з посиланням на офіційного представника Пентагону Джона Кірбі.

Читайте також: У Кривому Розі врятували всіх гірників, заблокованих під землею

Цілі по яким було завдано удару в понеділок не мали великого військового значення і, якщо і мали, то лише показували потребу Путіна в пошуку нових цілей через його нездатність завдати поразки Україні на полі бою.

Кірбі зазначив, що бомбардування енергетичних об’єктів виглядало як натяк на те, яких страждань може завдати російський президент з настанням зими, навіть якщо його війська відступатимуть перед українськими військами, що використовують західну зброю.

Кірбі також не зміг сказати, що Путін остаточно змінює свою стратегію з програшної війни на полі бою на кампанію з підриву морального духу цивільного населення та робити шкоду українським містам.

Читайте також: У Запоріжжі ракети РФ вразили лісосмугу та скелю на острові – ОП

«Скоріш за все, це те, що вони планували протягом тривалого часу. Це не означає, що вибух на Кримському мосту прискорив деякі з їхніх планів», — заявив Кірбі.

Він додав, що наступ на цивільне населення відповідав би відновленню нового російського генерала, відповідального за війну, Сергія Суровікіна, який служив у Сирії та Чечні. В обох місцях Росія невибірково обстрілювала цивільні райони, руйнувала забудовані райони та інфраструктуру і звинувачується у скоєнні серйозних порушень прав людини.

На зважаючи на масовані атаки 10 жовтня по всій Україні, Кірбі заявив, що немає жодних ознак того, що Росія активізує ядерну зброю.

Читайте також: Україна попросила нову зброю після терактів у Києві

Нагадаємо, РФ продовжить передавати Білорусі дрони-камікадзе “Shahed-136”. До 14 жовтня Росія передасть Білорусі ще 8 дронів-камікадзе.