Україна та Росія провели черговий обмін полоненими

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про новий обмін полоненими. Україна повернула 32 своїх військових.

 

Українська та російська сторони провели черговий обмін полоненими. В результаті, Україна змогла повернути 32 своїх воїнів та тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Facebook у вівторок, 11 жовтня.

 

«Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Усі вони були в місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато хто з цих людей вважався зниклим безвісти. У кожного бранця своя історія», — наголосив він і розповів одну з таких історій.

 

Голова ОП зазначив, що ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні. Тут він працював дитячим тренером з футболу у клубі Динамо (Львів).

 

«Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання – дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем», — йдеться у повідомленні.

 

Також Єрмак розповів про звільненого рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Останній загинув у нього на його очах, а він сам того ж дня потрапив у полон. У загиблого брата залишилася дружина та дві доньки.

 

Голова Офісу президента додав, що звільнені українці наразі проходять медичний огляд. Далі на них чекає реабілітація та зустріч із рідними.

 

 Фото зі звільненими з полону українцями