Тихановська запропонувала встановити дипвідносини з Україною

Уряд Білорусі у вигнанні хоче офіційних відносин із Києвом

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала Україні встановити дипломатичні відносини з її «перехідним урядом» у вигнанні. Про це вона сказала у своєму відеозверненні до президента Володимира Зеленського.

Читайте також: НАТО і країни ЄС розглядають можливу агресію проти Білорусі — Лукашенко

«Об’єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною та встановлення дипломатичних та політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною, тому що без вільної України не може бути вільної Білорусі та Європи», – заявила Тихановська.

У своєму зверненні, записаному білоруською мовою, вона звернулася до президента Володимира Зеленського та України загалом із пропозицією «створити альянс з демократичною Білоруссю, боротися разом і підтримувати білоруський опір».

Читайте також: Лукашенко повідомив про спільне розгортання військ РФ та Білорусі

«Вірю, що Росія зазнає поразки, а Україна відновить свою територіальну цілісність і захистить свою незалежність. Весь цей час білоруси будуть із народом України», — сказала Тихановська.

Вона зазначила, що режим Олександра Лукашенка є ганьбою для Білорусі і не відображає справжнього ставлення білорусів до цієї війни.

«Білорусь має вийти з військово-політичних та економічних союзів із Росією, які підривають національні інтереси нашої країни», — сказала Тихановська.

Нагадаємо, міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, щоб Україна не робила «неправильних кроків та не «провокувала», щоб уникнути війни.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.