Шмигаль назвав терміни відновлення електропостачання по регіонах

Електропостачання в регіонах України буде відновлено сьогодні та завтра.

Внаслідок ракетних ударів по Україні, було порушено електропостачання практично по всій країні. У 8 регіонах є проблеми з водопостачанням. Уряд з відповідними відомствами розпочали реалізацію оперативного плану відновлення пошкоджених об’єктів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Читайте також: У Генштабі назвали кількість збитих ракет та дронів під час масованих атак

“За попередньою інформацією, більшість об’єктів енергетичної інфраструктури зможемо відновити вже сьогодні. Частина запрацює завтра. Вже відновлено енергопостачання в місті Суми, йде процес у Житомирі та Харкові. Введено графік аварійних відключень у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.”, — написав Шмигаль. 

Він звернувся до українців з проханням обмежити споживання електроенергії, особливо у вечірній час, на ці кілька днів, поки йде відновлення та ремонтні роботи. 

“За можливості не вмикайте найбільш енерговитратні прилади (електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні машини, електрочайники, кавоварки, праски). Це зменшить навантаження на нашу енергосистему та дозволить максимально швидко відновити інфраструктуру.”, — написав прем’єр-міністр. 

Нагадаємо, в ОП закликали українців обмежити споживання електроенергії. В офісі президента закликали українців обмежити споживання електроенергії сьогодні з 17:00 до 22:00.