Генштаб: Лікарні Херсона переповнені окупантами

Лікарні у тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися із потоком поранених окупантів.

На окупованій території Херсонської області лікарні переповнені пораненими російськими військовими. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у суботу, 8 жовтня.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Місцеві лікарні у тимчасово окупованих районах Херсонської області не можуть впоратися з потоком поранених окупантів», — йдеться у повідомленні.

Також підтверджено прибуття до дитячої клінічної лікарні у місті Лисичанськ Луганської області до тридцяти поранених загарбників. До зазначеного закладу направлено додатковий медперсонал.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. У республіці Білорусь до 15 жовтня продовжено захід з перевірки військ. Також вкотре продовжили закриття повітряного простору в південних областях цієї країни.

В інших напрямках противник продовжив обстріли з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів:

  •   на Сіверському напрямку – Сеньківка, Блешня та Миколаївка Чернігівської області, а також Бачівськ, Старикове, Кіндратівка та Біловодство Сумської області;
  •     на Слобожанському напрямі — Уди, Козача Лопань, Красне, Глибоке, Охірцеве, Варварівка, Нескучне, Тернова та Дворічна;
  •     на Краматорському напрямку — Терни, Новоєгорівка, Макіївка, Ямполівка, Дронівка, Серебрянка, Білогорівка, Веселе та Григорівка;
  •     на Бахмутському напрямку — Верхньокам’янське, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитальне, Майорськ та Нью-Йорк;
  •     на Авдіївському напрямку – Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

У Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Від ворожого обстрілу постраждала інфраструктура понад 20 населених пунктів. Серед них – Теміровка, Зелене Поле, Времівка, Нескучне, Вугледар, Павлівка, Ольхівське, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне та Мирне.

На Південнобузькому напрямку обстрілу зазнали райони понад сорок населених пунктів. Зокрема, для атаки на інфраструктуру Нікополя та територій Миколаївської області ворог знову задіяв іранські безпілотники-камікадзе.

Генштаб повідомляє, що противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас періодично веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Протягом поточної доби окупанти завдали 3 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів Вимка, Бахмутське, Червона Гора, Бахмут, Майорськ, Озерянівка, Зайцеве, Одрадівка, Андріївка, Першотравневе, Красногорівка, Веселе, Кам’янка, Перемога, Невельське, Новомихайлівка.

Також повідомлялося, що на Луганщині до місцевої лікарні в Новосвітлівці доставлено близько 300 поранених із ув’язнених, які погодилися воювати на території України.