Командири РФ погрожують розстрілом тим, хто відступатиме з Донеччини — ГУР

Командування російської армії погрожує солдатам розстрілом, якщо вони почнуть відступати з Донецької області.

Російська армія спробувала провести “контратаку” на позиції українських військових, які дислокуються в Бахмутському районі. РФ завдала удару зі ствольної та реактивної артилерії 4 омсбр 2-го армійського корпусу збройних сил РФ (“ЛНР”). Проте, після відповіді та висунення вперед українських сил оборони, розпочався самовільний відхід підрозділів окупантів з вогневих позицій. Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки МО України. 

Читайте також: Російська ракета впала за 300 метрів від реакторів Південноукраїнської АЕС

Аби зупинити відхід російських військ, командири підрозділів були вимушені вчергове нагадати підлеглим про заборону самовільного залишення позицій, а також про можливе відкриття по ним вогню з боку тилових “загороджувальних загонів”. 

В аудіозаписі, який опублікували в ГУР, один зі співрозмовників з позивним “Тоскар” каже, щоб солдатам, які відходять з вогневих позицій, нагадали про наказ номер 222. 

“Вочевидь, за аналогією з сумнозвісним сталінським наказом №227 від 28 червня 1942 року, згідно з яким радянським військовослужбовцям стріляли в спину, закриваючи можливість для відступу.”, — пояснили в ГУР. 

Читайте також: У Миколаєві ворожа ракета потрапила в приватний будинок: фото

Нагадаємо, у Генштабі назвали втрати ворога за час війни. Загальні втрати росіян перевищують розмір багатьох європейських армій.