Росія тримає навколо України майже 800 військових літаків

Кількість літаків становить 430 одиниць, а вертольотів — 340. Вони зосереджені на аеродромах Білорусі, Росії та в окупованому Криму.

Росія тримає навколо України близько 800 літаків. Вони розміщені на 40 військових аеродромах в Білорусі, Росії та на території Криму. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу. 

Читайте також: США розчаровані в повільній дії санкцій на російську економіку

“Противник зосередив навколо України близько 800 літальних апаратів, які розміщені на 40 військових аеродромах. Використовуються аеродроми Білорусі, Росії та тимчасово окупованого Криму”, — повідомив речник. 

За словами Юрія Ігната, орієнтована кількість літаків складає 430 одиниць, а вертольотів — 340. 

Читайте також: Подоляк дорікнув Заходу через масові поховання під Ізюмом

Ігнат розповів, що винищувачі постійно патрулюють повітряний простір Білорусі, Росії, тимчасово окуповані території, а також акваторію Чорного та Азовського морів. 

“Противник використовує літаки дальньої та стратегічної авіації, з яких здійснюються удари крилатими ракетами різних типів. Постійно в небі перебувають літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і літаки-ретранслятори Іл-22.”, — повідомляє речник командування Повітряних сил ЗСУ. 

Ігнат додав, що російська авіація здійснює близько 200 вильотів на добу, а з початку вторгнення в Україну, було здійснено 38 тисяч літако-вильотів.

Читайте також: Голова КНР відмовився від вечері з Путіним

Нагадаємо, Олаф Шольц анонсував створення найсильнішої армії у Європі. У Німеччині вирішили відродити свою військову міць.