ЗСУ знищили російський штурмовик на Херсонщині

Повітряні сили України знищили російський винищувач Су-25 у небі над Херсонщиною.

Сьогодні, 16 вересня, підрозділ зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування «Південь» над Херсонщиною знищив ворожий літак Су-25. Про це повідомили на офіційній сторінці Повітряних сил ЗС України. 

Читайте також: У звільненому Ізюмі знайдено масові поховання

“Близько 08:30, у небі Херсонщини, підрозділ зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування «Південь» знищив черговий російський штурмовик Су-25.”, — Йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Для довідки. Су-25 (неформально — Грач) — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, який призначається для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об’єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об’єктами ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки).

Читайте також: Киргизія та Таджикистан розпочали бої по всьому кордону

Нагадаємо, окупанти вночі обстріляли Донеччину: пошкоджено 32 будинки, є загиблі. Ворожі ракети пошкодили 32 п’ятиповерхівки, школу, гімназію та дитячий садок. Є поранені та загиблі.