Гірше за Бучу: ООН відправить представників до Ізюму

На визволених територіях знову відкривається страшна картина

ООН планує відправити групу своїх представників до Ізюму, де після визволення міста від російських окупантів виявлено масові поховання. Про це пише CNN з посиланням на джерела в Управлінні ООН зі спостереження за дотриманням прав людини.

Читайте також: Подоляк дорікнув Заходу через масові поховання під Ізюмом

“За словами джерела, за цим може бути група з розслідування військових злочинів. Нині їхнє конкретне призначення залишається незрозумілим”, – йдеться у повідомленні.

Водночас уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко заявив, що кількість жертв російських окупантів на звільнених територій Харківщини може перевершити аналогічні показники Київської області.

Читайте також: Омбудсмен показав катівню окупантів в Ізюмі

За його словами, тут уже виявлено тіла майже 50 загиблих цивільних, а також місце масового поховання з орієнтовно 445 могилами біля Ізюму.

«Скільки локацій ще буде знайдено на деокупованих територіях, поки не відомо, але сувора реальність вказує на те, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію», — заявив він.

Нагадаємо, днями у визволеному Ізюмі знайшли масове поховання, що з’явилося під час російської окупації. Там є могили загиблих солдатів, але більшість мирних жителів.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.