Голова КНР відмовився від вечері з Путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін залишився осторонь від вечері за участю 11 глав держав на регіональному саміті зсилаючись на COVID-19.

Китайський лідер Сі Цзіньпін залишився осторонь від вечері за участю 11 глав держав на регіональному саміті з безпеки зсилаючись на COVID-19. Про це повідомили в Reuters посилаючись на джерело в уряді Узбекистану.

Читайте також: ЗСУ знищили російський штурмовик на Херсонщині

Сі Цзіньпін здійснив свою першу закордонну поїздку від початку пандемії. Він взяв участь у зустрічі, яку очолили Китай та Росія на полях саміту Шанхайської організації співробітництва в узбецькому місті Самарканді.

Повідомляється, що китайського лідера Сі Цзіньпін не було на групових фото, які опублікували в четвер, коли лідери, включно з президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Туреччини Таїпом Ердоганом, вирушили на вечерю. 

Читайте також: Омбудсмен показав катівню окупантів в Ізюмі

Джерело в узбецькому уряді підтвердило відсутність Сі і сказало, що китайська делегація зсилаючись на COVID-19 повідомила про відсутність глави КНР на вечері.

Нагадаємо, Михайло Подоляк дорікнув Заходу через масові поховання під Ізюмом. Замість розмов про заморожування конфлікту треба надсилати Україні танки, каже Подоляк.