Німеччина передає Україні машин підвищеної прохідності Dingo та РСЗВ MARS II

Німеччина надає Україні машин підвищеної прохідності Dingo, а також реактивні системи залпового вогню MARS II та 200 ракет.

Німеччина надасть Україні 50 транспортних машин підвищеної прохідності Dingo, а також реактивні системи залпового вогню MARS II та 200 ракет. Про це повідомила міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт у четвер на конференції «Бундесвер 2022». Про це пише видання Bild

Читайте також: Бої за Киселівку ще йдуть: Віталій Кім спростував дані про звільнення села

“Dingo довів свою ефективність і зробить значний внесок у захист солдатів”, — пояснила Ламбрехт.

З цією ж метою до України поставлять дві нові реактивні системи залпового вогню MARS II та 200 ракет. Для роботи з системами відбудеться підготовка екіпажу у Німеччині. Навчання розпочнеться вже цього місяця.

Читайте також: Дамбу запечатують, вода йде: Ситуація у Кривому Розі

Повідомляється, що поставка Dingo в якості альтернативи бронетранспортера Fuchs розглядалася з кінця липня, для чого кілька федеральних міністерств тісно координували свої дії.

Для довідки. Dingo — це броньована та опціонально озброєна колісна машина, яка використовується для патрулювання та розвідувальних місій. На озброєнні Бундесверу знаходиться понад 500 автомобілів Dingo у різних модифікаціях.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині СБУ вилучили «касу» окупантів на 21 млн російських рублів. СБУ також знайшли документальні матеріали з доказами злочинних дій на користь країни-агресора.