На Харківщині отримали поранення четверо саперів

На Харківщині військові злочини Росії документують понад 20 спеціалізованих слідчо-оперативних груп.

 

Велике навантаження мають і вибухотехніки, які обстежують деокуповані території. Четверо поліцейських саперів вже зазнали тяжких поранень під час роботи. Про це заявив керівник Національної поліції України Ігор Клименко, повідомляє Національна поліція України у Facebook.

 

«Зараз на деокупованих територіях Харківщини щодня працюють близько 1000 поліцейських. Залучаємо також зведені загони Національної поліції України з різних регіонів держави. Лише на документування військових злочинів задіяно понад 20 спеціалізованих слідчо-оперативних груп з пересувними криміналістичними лабораторіями», — заявив він.

 

Клименко зазначив, що звільнені території Харківщини сповнені болем та жахом. Місцеві мешканці забули, що таке почуття безпеки. Тому якнайшвидше треба посилити поліцейську присутність та задокументувати всі військові злочини російської армії. Також він пообіцяв, що правоохоронці встановлять усіх, хто співпрацював з ворогом та допомагав йому.

 

Клименко повідомив, що військові Російської Федерації часто обирали собі для штабу будівлі місцевої поліції. Правоохоронці доклали зусиль і часу, щоб упорядкувати приміщення. А в одному із райвідділів поліції виявили самогонний апарат.

 

«Мабуть, «другій армії світу» потрібно було поповнювати запаси «хоробрості». Пропаганда вже не справляється», — додав голова Національної поліції.