Кадиров закликає керівників регіонів РФ оголосити «самомобілізацію»

Глава Чечні Рамзан Кадиров висловив ідею «самомобілізації», яка може врятувати Кремль від оголошення загальної мобілізації. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: РФ програє не лише війну — Зеленський

Він написав, що РФ – це федеральна держава. Отже, регіони можуть бути ініціаторами будь-яких починань.

«І одним із таких починань сьогодні має стати «самомобілізація». Не потрібно чекати оголошення Кремлем військового стану, або навпаки, відсиджуватися в очікуванні закінчення «СВО» в Україні. Глава кожного суб’єкта Росії сьогодні має довести свою готовність допомогти державі. І допомога ця повинна висловлюватися не словесними виступами чи банальними автопробігами, а конкретними діями, які допоможуть бійцям», — заявив Кадиров.

За його словами, кожен керівник регіону цілком може підготувати, навчити та укомплектувати хоча б одну тисячу добровольців.

«Для окремо взятого суб’єкта це не така вже велика кількість, я навіть сказав би, що це – мінімум, який суб’єкти мають виконати для початку. Натомість у масштабах держави це значний військовий контингент у 85 тисяч осіб – майже армія! Питання вирішення завдань» спецоперації «можна було б закрити в найкоротші терміни. І все це, зауважте, без оголошення мобілізації», — додав він.

Також Кадиров висловив упевненість у тому, що в РФ «досить щирих патріотів», готових поповнити лави добровольців.

Раніше Данилов оцінив втрати ворога при контрнаступі. ВСУ ламають стереотипи у військовій справі та дивують якістю роботи закордонних партнерів, наголосив секретар РНБО.