У Балаклії виявлено катівні окупантів

Загарбники завжди тримали в полоні щонайменше 40 осіб — родичів українських військових чи тих жителів, які допомагали ЗСУ.

 

У будівлі поліції міста Балаклія Харківської області російські війська організували штаб, а у підвальних приміщеннях — в’язницю та катівню. Про це у вівторок, 13 вересня, розповів голова Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

 

«У нещодавно окупованій Балаклії, у відділі поліції рашисти організували штаб. Але це не найгірше — там же, у підвальних приміщеннях відділу і в будівлі навпроти — БалДруку — рашисти зробили в’язницю та катівні для місцевих жителів», — уточнив він.

 

За даними Нацполіції, окупанти завжди тримали в полоні щонайменше 40 людей. Вони шукали через місцевих колаборантів тих, хто служив чи мав родичів в АТО. Також шукали людей, які допомагали українській армії знищувати ворога.

 

«А у разі, коли вони звільняли багато людей, а нових не було — хапали людей прямо на вулиці біля відділу поліції. Один чоловік просидів у «в’язниці» 46 днів — рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі», — повідомив Болвінов.

 

Він зазначив, що людей катували по-різному. При цьому «найпростішим» способом були удари струмом.

 

Водночас журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі публікує фото з катівні в Балаклії, де в’язень написав на стіні молитву «Отче наш».