“Там відбувалося пекло”: після деокупації Бучі знайшли 422 тіла мирних жителів

У місті Буча, Київської області, після деокупації знайшли 422 тіла вбитих окупантами мирних жителів. Правоохоронці знаходили місця масових страт у підвалах, на вулиці і у гаражах.

Після деокупації Бучі, правоохоронцями було знайдено 422 тіла вбитих окупантами мирних жителів. Тіла знаходили у гаражних кооперативах, підвалах та на вулиці. Про це повідомив прес-служба поліції Київської області. 

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов у відеоповідомленні зазначив, що люди ховалися під час обстрілів у гаражному кооперативі на вулиці Склозаводській.

Читайте також: На кордоні Киргизстану та Таджикистану сталася стрілянина

За інформацією наданою свідками, солдати армії РФ зайшли на територію цього гаражного кооперативу і вимагали, щоб усі люди вийшли з гаражів. Людей, які відмовилися виходити було розстріляно і спалено.

Нєбитов розповів, що під час першого огляду цього місця події правоохоронці виявили останки громадян і припускають, що це тіла 3 людей.

«Кістки сильно обгоріли, вони мають специфічний фіолетовий відтінок, це свідчить про те, що тіло, найімовірніше, спочатку обливали бензином, а потім — підпалили. Вилучені гільзи від автоматів біля гаража говорять нам про те, що людей, найімовірніше, спочатку розстріляли. У принципі. Це збігається зі свідченнями свідків», — розповів начальник поліції.

Читайте також: У Запоріжжі СБУ затримала агента «007»

Під час розбору наслідків пожежі, було виявлено ще рештки. Поки що не відомо, чи це рештки тих самих людей, чи нових. 

Нєбитов розповів, що поліція Київської області почала отримувати про жертв у Бучі одразу після того, як на Київщину увійшли росіяни. Потім, як уточнив начальник поліції, зв’язок повністю зник, був заблокований росіянами.

«Спільно з військовою адміністрацією і місцевими органами самоврядування вдалося організувати евакуацію. Перші люди, які прибули автобусами, приїжджали приватним транспортом, розповідали нам про звірства, що відбувалися на тих територіях.», — розповідає Нєбитов.

Він розповів, що було важко повірити в те, що це може відбуватися у 21-му столітті, “проте такі масові свідчення свідків усе ж таки переконали нас, що там відбувається просто пекло, по-іншому я це не назву».

Читайте також: В Данії пройдуть навчання українських військових: що відомо

Начальник поліції нагадав, що окупанти забирали у всіх людей мобільні телефони, тому отримати фото або відео докази було важко, “але інформацію, яку ми отримували, відповідно, ми акумулювали і, на жаль, 1 квітня ми знайшли її фізичне підтвердження (ред. 31 березня місто було звільнено від російських окупантів)», — поділився Нєбитов. 

Нагадаємо, ССО показали, як відбили ворожий блокпост. У мережі публікується чимало відео, що свідчать про успішний контрнаступ Сил оборони України.