Прикордонники взяли в полон артилериста РФ, який обстрілював Харківщину

На Харківщині затримали артилериста, який з березня обстрілював українські міста та села.

В районі Куп’янська прикордонники затримали російського артилериста 2001 року народження. Полонений розповідає, що 2 березня в складі колони армія перетнула кордон України і з того часу вони 4-5 раз в тиждень виїжджали на позиції на САУ і обстрілювали Чугуїв, Печеніги та Коробочкине. Про це розповіли на офіційній сторінці Державної прикордонної служби України у Facebook

Читайте також: Це лише початок – США про наступ ЗСУ

У доданому відео, полонений розповідає, що обіймав посаду старшого наводчик гаубичного артилерійського дивізійного. Службу проходив на САУ 2С3 “Акація”.

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко в своєму Telegram додав фото полоненого та інформацію про те, що артилерист родом з Калінінградської області. 

Читайте також: ЗСУ вперше збили іранський безпілотник біля Куп’янська

Полонений розповів, що його кинули співслужбовці, коли тікали після наступу Сил оборони України. Це тривало до 11 вересня. Тоді Сили оборони України розбили ворожий дивізіон та змусили окупантів тікати.

Нагадаємо, в Євпаторії та Сімферополі з’явилися листівки з “бавовною”. В Євпаторії та Сімферополі з’явилися листівки де нагадують про винагороду за Сергія Аксьонова, а також про те, що Крим — це Україна.