В Харківській області троє людей підірвалися на мінах

Відомо, що люди виїжджали зі звільненого села Макарове, що на Харківщині і підірвалися на мінах, які залишили російські окупанти.

У селах Макарове та Турове досі небезпечно. Військові не дозволяють завозити туди навіть гуманітарний вантаж, адже там все заміновано. Про це повідомив голова Золочівської громади Віктор Коваленко виданню “Зоря”. 

Читайте також: У Мелітополі прогриміли три вибухи — мер

«У Макаровому і Туровому дуже небезпечно, поки що військові не дозволили навіть доставити туди гуманітарний вантаж, усе заміновано. Не знаю, скільки потрібно часу, щоб там хоча б дороги розмінувати. У нас є негативні наслідки. Учора троє людей загинули в Макаровому й одна людина поранена — вони хотіли виїхати ґрунтовкою. Я дуже прошу утриматися від поїздок у ці місця», — повідомив Коваленко.

Він додав, що російські війська відступаючи, займалися мінуванням територій цілий день. Міни дуже складно знайти за допомогою металошукача, адже вони пластикові.

Читайте також: Звільнення Луганська чи Донецька дестабілізує політику РФ — Подоляк

Коваленко застеріг, що проїзд у цю громаду через сусідню Дергачівську громаду також небезпечний.

Нагадаємо, Молдова побоюється зупинки постачання російського газу. Молдова має перейти на іншу формулу розрахунку ціни за чинним контрактом з Газпромом, і ціна стане набагато меншою. Але російський постачальник зможе знайти привід, щоб не постачати газ за такою низькою ціною.