Передавав спецслужбам РФ дані співробітників СБУ: затримано екс-поліцейського

Екс-поліцейський передавав персональні дані співробітників СБУ російським спецслужбам.

Колишньому співробітнику МВС України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Відомо, що екс-поліцейський з березня по серпень збирав персональні дані співробітників Служби безпеки України для передачі спецслужбам РФ. Їх планували залучити до інформаторської мережі ворожої спецслужби на території України. Про це розповіли на офіційному сайті Офісу генерального прокурора. 

Чоловік передавав дані працівників СБУ, а саме прізвища, дати народження, номери телефонів, інформацію про місце проживання, дані про родину і посади. Крім того, підозрюваний збирав характеризуючі дані колишніх та діючих працівників СБУ. 

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі. 

Читайте також: Російські військові на Херсонщині шукають способи здатися, — ОК «Південь»

Як повідомили в офісі генерального прокурора, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Нагадаємо, екс-голову харківської СБУ затримали за держзраду. У перші дні вторгнення голова обласної СБУ діяв на шкоду українській обороні, кажуть у прокуратурі.