Україна шукатиме можливості допомогти Польщі — Зеленський

Президент України заявив, що наша країна зацікавлена, щоб допомогти Польщі в енергетичних питаннях.

Україна шукатиме можливості, щоб допомогти Польщі у сфері енергетики і вже найближчим часом знайти вихід з їхніх майбутніх енергетичних ризиків, заявив президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми сьогодні порушували важливі енергетичні питання. Обговорювали енергетичні виклики. Ми зацікавлені, щоб Україна могла допомогти Польщі. Ми робимо все, щоб найближчим часом знайти вихід з їхніх майбутніх енергетичних ризиків», — заявив Зеленський на прес-конференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та президентом Латвії Егілсом Левітсом у Києві.

Він також назвав це питання пріоритетним у відносинах із Польщею.

«Для нас це пріоритет у наших відносинах. Незважаючи на те, що у нас є заборона щодо експорту вугілля у цей складний період, ми шукатимемо можливості допомагати Польщі. Тому що Польща, незважаючи ні на що, знаходила ті чи інші кроки допомоги нам, коли їй було непросто. Ми розуміємо цю відповідальність», — додав президент.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та президент Латвії Егілс Левітс прибули з візитом до Києва. Тут вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським та обговорили низку питань.

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet