Міноборони РФ вперше прокоментувало розгром під Харковом

Росіяни заявили, що вирішили просто перегрупувати війська

Міністерство оборони Росії вперше прокоментувало рагром на Харківському напрямку, в ході якого російську армію було вигнано з Балаклії, Шевченкового, Куп’янська та інших населених пунктів. Як пишуть російські ЗМІ з посиланням на заяву спікера Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, все це було перегрупуванням.

Читайте також: Окупанти заявили про відступ від Ізюма

«Для досягнення заявлених цілей СВО із визволення Донбасу прийнято рішення перегрупувати російські війська, що знаходяться в районі Балаклеї та Ізюму для нарощування зусиль на донецькому напрямку. З цією метою протягом трьох діб проведено операцію зі згортання та організованого перекидання ізюмсько-балаклійського угруповання військ на територію ДНР», — заявив він.

Крім того, Конашенков розповів, як росіяни проводили «відволікаючі та демонстраційні заходи”. Також у Міноборони РФ запевняють, що в рамках цього “перегрупування” вони знищили тисячі українських солдатів та велику кількість техніки.

Нагадаємо, про визволення Балаклії Зеленський офіційно заявив ще два дні тому, хоча фактично місто було взято ще раніше. Весь цей час Міноборони РФ взагалі ніяк не коментувало те, що відбувається.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.