Модель ленд-лізу до кінця ще не готова — Резніков

Ленд-ліз запустять у жовтні, але його остаточний формат все ще узгоджують

Американська сторона досі не сформувала остаточної моделі ленд-лізу для України. Але закон про ленд-ліз у будь-якому випадку почне діяти з 1 жовтня і постачання піде. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів міністр оборони Олексій Резніков.

Читайте також: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Харківщині

За його словами, американці все ще не визначили низку нюансів, пов’язаних із ленд-лізом. Однак у будь-якому разі ці поставки не будуть схожими на ленд-ліз часів Другої світової війни.

«Що б я зараз не сказав, воно може у фінальній версії бути трошки іншим. І тут ще важливо, що швидше за все дизайнером остаточної моделі будуть не міністри оборони, а міністри фінансів. Тому що це все ж таки грошові відносини», — заявив Резніков.

Читайте також: Арестович заявив, що ЗСУ взяли в полон дуже багато росіян

Міністр зазначив, що конкретно його завдання полягатиме в тому, щоб говорити американцям «мені потрібні саме ці безпілотники чи ракети».

Резніков пояснив, що загальна схема ленд-лізу виглядатиме так. Україна бере зі складів американської армії умовні ракети HIMARS. Після цього уряд США замовляє американським компаніям заповнити передане. Таким чином, ленд-ліз підтримує американський ВПК.

Нагадаємо, ЗСУ захопили рідкісну російську РЛС. Тепер експерти з НАТО мають можливість вивчити чергову російську «вундервафлю».

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.