Британська розвідка оцінила вірогідність наступу Білорусі на Україну

В Міністерстві оборони Британії розповіли про те, що зараз на території Білорусі розпочалися планові військові навчання. Зазначається, що ці навчання малоймовірно свідчать про підготовку до прямої участі БР у війні

З 08 вересня військові Білорусі розпочали планові навчання з відвоювання територій, захоплених «ворожими силами», та охорони своїх кордонів. Навчання будуть тривати до 14 вересня. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: Окупанти почали виведення військової техніки з Маріуполя, — Андрющенко

Британська розвідка повідомила, що навчання проходитимуть поблизу Бреста на кордоні з Польщею, навколо білоруської столиці Мінська та у північно-східній частині Вітебської області.

Не дивлячись на те, що Росія використовувала білоруські території у невдалому наступі на Київ на початку вторгнення, “білоруські війська мають обмежений наступальний потенціал і існує віддалена ймовірність того, що вони розгорнули війська в Україні”. 

Читайте також: Росії вистачить ракет ще на 3 роки — розвідка

В Міноборони Британії зазначили, що малоймовірно, що ці навчання свідчать про підготовку до прямої участі Білорусі у війні в Україні.

Нагадаємо, у Москві заговорили про запровадження віз для українців. Росія може запровадити для українців візовий режим, як це раніше Україна зробила для росіян.