За добу армія РФ завдала 5 ракетних ударів по Харківщині

Постраждали об’єкти інфраструктури, приватні будинки та господарчі споруди. Є постраждалі, серед них дитина.

По Харківщині за останню добу армія РФ завдала 5 ракетних ударів. Постраждали об’єкти критичної інфраструктури, приватні будинки і господарчі споруди. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов в Telegram

Читайте також: У Мелітополі вночі та вранці лунали вибухи — соцмережі

Синєгубов написав, що після півночі росіяни вдарили по Холодногірському та Салтівському районах міста. За попередніми даними удари наносили ракетами комплексу С-300.

В результаті ударів постраждав об‘єкт критичної інфраструктури, приміщення на території виробництва. Постраждалих немає. 

Голова Харківської облдержадміністрації повідомив про те, що були завдані удари і по області. Постраждали Харківський, Ізюмський, Чугуївський і Богодухівський райони.

Читайте також: Укрзалізниця призначила евакуаційний потяг з Донбасу

“Після 2 години ночі від кількох ударів окупантів постраждали 2 жінок у Дергачівській громаді Харківського району. Постраждалих госпіталізували із вибуховими та осколковими пораненнями. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди, виникли пожежі”, — написав Синєгубов. 

Він також повідомив, що протягом доби медики госпіталізували 2 людей у Чугуївському районі, 1 людину в Харківському, 3 в Ізюмському, серед них дитина 2 років. Стан постраждалих — середній.

Синєгубов повідомив, що військовими ЗСУ було успішно відбито атаки росіян в районах населених пунктів Питомник, Григорівка та Руські Тишки. Також був відбитий наступ армії РФ в районі села Дібрівне, Барвінківської громади.

Читайте також: Найближчими днями місія ООН планує відвідати Оленівку

Нагадаємо, за даними ISW, ЗСУ вміло використали тактику раптовості на Харківщині. Українські війська відбили 400 квадратних кілометрів території на північний захід від Ізюма в рамках ефективного контрнаступу, зазначили експерти.ф