У Польщі анонсували війну з РФ через 2-10 років

Варшава почала посилено готуватися до масштабного військового зіткнення з Москвою

Війна між Польщею та Росією може спалахнути у найближчі 2-10 років. Варшава повинна використовувати час, що залишився, щоб максимально до неї підготуватися. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Марцін Оцепа у інтерв’ю РАР.

Читайте також: Шольц пояснив відмову передавати Україні танки

Він нагадав, що Польща має спільний кордон не тільки з Білоруссю, а й безпосередньо з Росією. І з обох напрямків можлива військова загроза.

Оцепа вважає, що Польща перебуває у відносній безпеці, доки Росія зав’язла в Україні. Але потім все може змінитись.

Читайте також: РФ намагається купити у КНДР мільйони снарядів

«Росія застрягла в Україні, і ми не бачимо серйозної безпосередньої загрози російського вторгнення до Польщі в найближчі 2-3 роки. Хтось каже, що це дасть нам 7 чи навіть 9 років спокою, а хтось каже, що 2-3 роки. Все залежить від того, чим закінчиться конфлікт в Україні», – заявив він.

На думку чиновника, Варшава повинна використовувати час, що залишився, на те, щоб зміцнити свою обороноздатність. Саме тому в польському держбюджеті на 2023 рік планують виділити рекордні 97 млрд. злотих на оборону, з яких від 30 до 40 млрд. отримає армія.

Нагадаємо, в Латвії вернуть обов’язкову військову службу. Через війну в Україні влада Латвії вирішила повернути загальний військовий обов’язок, скасований раніше.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.