Українці отримуватимуть повідомлення про небезпеку на телефони від ДСНС

З 7 вересня українцям можуть надходити сповіщення про небезпеку від ДСНС України. Функція поки що працюватиме в тестовому режимі.

З середи, 7 вересня, на телефони українців можуть приходити повідомлення про небезпеку від ДСНС України. Як повідомляють на офіційному сайті Державної служби України, буде проходити тестування оперативного інформування населення про загрози за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

Повідомляють, що тестування сповіщень буде розпочато у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та місті Києві. 

Читайте також: Уночі ворог завдав ракетних ударів по Харкову та Змієву — ОВА

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast. Вона має переваги над СМС-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні користувача буде вимкнено.

У ДСНС повідомили, що на першому етапі, з 7 вересня, відбуватиметься розсилка повідомлень тільки у тестовому режимі. Тобто, вони не будуть пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації та не вимагають дій зі сторони громадян. 

Читайте також: ЗСУ над Дніпропетровщиною збили російський безпілотник

Зазначається, що приймати повідомлення від системи Cell Broadcast можуть переважно мобільні телефони (смартфони), які вироблено починаючи з 2019 року, та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5. У майбутньому планується розширювати перелік моделей смартфонів, які зможуть отримувати сповіщення. 

Нагадаємо, у росіян знову рекордні втрати, Генштаб підбив підсумки доби. Вчора ворог зазнав втрат, які поступаються лише цифрам лютого-березня.