Шольц знову відхилив запит Києва на продаж танків Leopard 2 – ЗМІ

Глава німецького уряду залишається противником продажу Україні сучасних танків

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив запит України про постачання сучасних танків Leopard 2. Про це пишетпише[[/link_direct]] німецьке видання Welt.

Читайте також: У Німеччині можуть обмежити споживання газу

Зазначається, що напередодні до Берліна з візитом прибув прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який і передав Шольцу запит на постачання важкої техніки.

«Як стало відомо Welt з українських урядових кіл, шанси на прорив невеликі. Канцлер не взяв на себе жодних зобов’язань із запиту поставки Leopard 2. Розмова із Шольцем з цього приводу була «загальною і невизначеною», і (у канцлера – ред.) не було взагалі ніякого бажання міняти позицію щодо танків», – пише видання.

Читайте також: У Німеччині більшість регіонів припинили приймати біженців

При цьому наголошується, що Україна одразу просила саме нові танки, які зробить німецька промисловість, а не про танки із запасів німецької армії. Видання посилається на пропозицію збройового концерну Krauss-Maffei Wegmann (KMW), який ще у квітні хотів продати Україні сотню нових Leopard 2A7 з умовою першого постачання через 36 місяців після укладання договору.

На прямий запит журналістів у канцелярії Шольца відповіли, що мають намір підтримувати боротьбу України проти агресора, але подробиці поставок є конфіденційними.

Нагадаємо, РФ намагається купити у КНДР мільйони снарядів. Кремль перебуває у розпачі, на що вказують закупівлі зброї в Ірані та КНДР.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.