Через бойові втрати Росія намагається зберегти запаси БпЛА, — британська розвідка

Через нестачу комплектуючих внаслідок міжнародних санкцій, Росія намагається зберегти запаси БпЛА.

На минулих вихідних продовжувалися наступальні операції українських військових на Херсонському напрямку. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter

Спираючись на дані «Odessa Journal», британська розвідка повідомляє про те, що 5 вересня 2022 року було здійснено 27 вильотів російських безпілотних літальних апаратів (БпЛА) на західному березі Дніпра порівняно з 50 вильотами на день протягом серпня.

Читайте також: Папа Франциск не приїде до України та Росії через проблеми з коліном

Як повідомляє розвідка, 21 серпня 2022 року українські сили повідомили, що за один день збили три російські тактичні БпЛА «Орлан-10».

Британська розвідка повідомляє, що за останні роки в російській доктрині БпЛА приділяється все більш важлива роль, особливо для виявлення цілей для завдання ударів артилерією. БпЛА можуть бути вразливі як для кінетичного впливу – коли їх безпосередньо збивають – так і для електронних перешкод.

“В умовах бойових втрат, ймовірно, Росія намагається зберегти запаси БпЛА, що посилюється нестачею комплектуючих внаслідок міжнародних санкцій. Обмежена доступність розвідувальних БпЛА, ймовірно, погіршує тактичну ситуаційну поінформованість командирів і дедалі більше ускладнює російські операції”, — написали в Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Жителі Енергодара намагаються залишити місто — ГУР

Нагадаємо, в Генштабі повідомили, що втрати Росії перевалила за 50 тисяч осіб. Бойові втрати РФ перевалили за 50 тисяч осіб. Найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому напрямку.