ЄС обговорить питання щодо встановлення ліміту цін на імпорт російського газу

Міністри енергетики обговорять питання щодо ліміту на ціни для імпорту російського газу. Зустріч відбудеться 9 вересня.

Європейський союз розглядає можливість встановлення нових контрольних показників та граничних цін на газ, оскільки посилення постачання з боку Москви змушує блок із 27 країн оцінювати радикальні заходи щодо стримування стрімкого зростання цін на енергоносії. Про це повідомляють в Bloomberg.

Лідери ЄС почали зазнавати значний тиск і вимоги вирішити проблему зростаючих цін до настання зими після того, як ПАТ «Газпром» вирішило не включати найважливіший газопровід «Північний потік» після технічного обслуговування. 

Читайте також: Хасиди не бояться війни і планують приїхати до Умані на Рош-ха-Шана

Голова комісії ЄС Урсула фон дер Ляйен заявила минулого тижня, що вона переконана у необхідності запровадження граничної ціни на російський газ. Однак, за словами дипломатів, країни-члени ЄС, як і раніше, розходяться у думках щодо такого кроку, побоюючись, що він призведе до повного припинення російських постачань.

В комісії зазначають, що гранична ціна на газ має бути така, щоб Росія опинилася в гіршому становищі у разі припинення постачання газу, ніж при дотриманні граничної ціни. 

Читайте також: Подоляк порекомендував жителям окупованих територій облаштувати укриття

«З огляду на те, що в попереднє десятиліття (2010/2020 рр.) ціни на російський газ встановилися в діапазоні від 5 євро до 35 євро/МВт-год, будь-яка межа вище цього рівня забезпечить Росії перевищення граничних виробничих витрат», — вважають в Європейській комісії.

Нагадаємо, у Британії обрали нового прем’єр-міністра. Уряд Великобританії втретє в історії очолить жінка.