Болгарія збільшить вартість віз для російських туристів

Як пояснив тимчасовий міністр туризму Болгарії, заборона в’їзду росіян до країни неможлива, проте віза стане дорожчою.

Болгарія збільшить вартість віз для російських туристів з 35 до 80 євро відповідно до рішення, ухваленого на рівні ЄС. Про це розказав тимчасовий міністр туризму Ілін Димитров в інтерв’ю Болгарському національному телебаченню, передає EurActiv

Димитров пояснив, що вартість візи становить 80 євро, але для росіян її було знижено до 35 євро, але ненадовго. 

Читайте також: У Запоріжжі та Харкові були чутні вибухи

«Ця знижка зникне. Заборонити в’їзд росіянам неможливо, але їхня віза стане дорожчою. Це рішення ЄС, з яким ми не зовсім згодні, але як члени союзу, ми повинні його виконувати», — розповів міністр туризму. 

З початку року Болгарію відвідало понад 60 000 росіян, незважаючи на відсутність прямих рейсів, призупинених після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

«У росіян близько 100 000 об’єктів нерухомості вздовж нашого чорноморського узбережжя. Вони в’їжджають через Туреччину, платять чималі гроші, щоб потрапити до Болгарії, але все одно приїжджають», — сказав Димитров.

Читайте також: В Україні почалася нова хвиля COVID-19 — Кузін

Димитров також пояснив, що близько 20 000 українських біженців наразі розміщено у болгарських готелях, і буде спроба продовжити урядову програму з розміщення українських біженців до кінця жовтня.

Нагадаємо, окупанти на Запоріжжі викрадають людей. Сотні мешканців регіону перебувають у катівнях ворога. З ними немає зв’язку і доля їх невідома.