МЗС РФ запросило у США понад 50 віз, але там відмовили

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зібрався на щорічну зустріч світових лідерів ООН, яка відбудеться в Нью-Йорку.

Російська Федерація запросила у Сполучених Штатів 56 віз для російського МЗС, зокрема, для міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та його делегації. Вони мали намір поїхати до Нью-Йорка на щорічну зустріч світових лідерів в ООН, проте не отримали жодної візи. Про це у п’ятницю, 2 вересня, повідомляє Reuters.

 

На це відреагував постпред Росії в ООН Василь Небензя, який у листі до генерального секретаря ООН Антоніа Гутерріша заявив, що це «викликає тривогу», оскільки протягом останніх кількох місяців Вашингтон «постійно відмовляє у видачі в’їзних віз» ряду російських громадян, делегатів на заходи ООН.

 

Представник Держдепу заявив агентству, що США серйозно ставляться до своїх зобов’язань як країна перебування ООН і зазначив, що «заявки мають подаватися якомога раніше, щоб забезпечити своєчасну обробку».

 

За його словами, це особливо важливо через необґрунтовані дії РФ проти посольства США в Росії, зокрема через примусове звільнення дипломатів у Москві.

 

Представник Держдепу зазначив, що Росія «серйозно обмежила штат американського посольства і, отже, обмежила можливість обробки віз».

 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet