Українська електрика може замінити в ЄС енергоресурси РФ – Зеленський

Президент вважає, що Європі слід купувати українську енергію

Україна може стати енергетичним хабом для Європи, а українська електроенергія може замінити російські енергоресурси для європейців. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час економічного форуму «Амброзетті».

Читайте також: Зеленський розпорядився створити чотири військові адміністрації на Донбасі

«Україна готова нарощувати експорт електроенергії до країн ЄС, зокрема для цього важливо, щоб ЗАЕС повернулася до безпечного режиму роботи та залишалася підключеною до української енергомережі», – заявив він.

Зеленський підкреслив, що захоплення Запорізької АЕС російськими військами не лише послабило можливості України з експорту електрики до Європи, а й обмежило можливості використати її для стабілізації ситуації на енергетичному ринку Європи.

Читайте також: Зеленський заявив про обман МАГАТЕ з боку РФ

«Навіть зараз ми можемо експортувати такий обсяг електрики, який відповідає як мінімум 8% споживання всієї Італії. Україна може стати зеленим енергохабом для Європи, який замінить російські брудні енергоресурси. Брудні у різних сенсах цього слова і в екологічному, і моральному», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, голова МАГАТЕ , що відбувається на ЗАЕС зараз. Частина місії МАГАТЕ вже виїхала з Енергодару, але частина залишиться там до кінця тижня.

Підпишись на наш Telegram-канал» rel=»nofollow» target=»_blank»>розповів, що відбувається на ЗАЕС зараз. Частина місії МАГАТЕ вже виїхала з Енергодару, але частина залишиться там до кінця тижня.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.