МАГАТЕ залишить двох представників на ЗАЕС

Наступного тижня Рафаель Гроссі обіцяє звіт про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції виконавчій раді МАГАТЕ.

 

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі в п’ятницю, 2 вересня, підтвердив, що після завершення місії на Запорізькій атомній електростанції залишаться двоє представників організації. Про це Гроссі заявив на прес-конференції у штаб-квартирі МАГАТЕ у Відні.

 

Гендиректор МАГАТЕ нагадав, що у четвер очолив місію за участю 15 експертів організації, які провели кілька годин на Запорізькій АЕС.

 

«Шість наших експертів залишаються там. Вони продовжать роботу, яка розпочалася вчора. І після цього, як я вже казав у Києві після візиту на Запорізьку АЕС, ми встановлюємо постійну присутність на місці – цього разу за участю двох експертів, які продовжать роботу», — сказав він.

 

Гроссі також зазначив, що на Запорізькій АЕС «склалася унікальна ситуація, коли українську станцію контролюють російські окупаційні сили», і додав, що наступного тижня подасть звіт про ситуацію виконавчій раді МАГАТЕ.

 

 

Нагадаємо, 1 вересня делегація Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі. Експертам ООН належить оцінити збитки, завдані ядерному об’єкту в ході бойових дій.