Люди, що виїхали в РФ з окупованих територій, повертаються назад – ЗМІ

В урядах російських регіонів повідомляють, що люди самі виявили бажання повернутися додому, їм «надано таку можливість».

 

Біженці із так званої «ДНР», т.зв.»ЛНР» та з підконтрольної Росії території України почали повертатися додому, повідомляє РБК–РУ.

 

Повідомляється, що влада низки регіонів Росії почала організовано повертати біженців на батьківщину. Зокрема, уряд Псковської області спільно з РЖД у середині серпня організував перевезення до Маріуполя 57 біженців, які проживали у пунктах тимчасового розміщення (ПТР).

 

«Усім, хто виїжджають, надано транспортну допомогу для переміщення, а також для провезення багажу і гуманітарної допомоги. Усі, хто виїжджає у т.зв.»ДНР» і т.зв.»ЛНР», були забезпечені продуктовими наборами і водою», – повідомили у прес-службі.

 

Зазначається, що люди самі виявили бажання виїхати із ПТР, бо «планували зробити ремонт своїх будинків у місті Маріуполь до настання осінньо-зимового періоду», водночас у багатьох на території т.зв.»ДНР» залишилися літні батьки.

 

«Організовано повертаються до місць постійного проживання» також біженці, які проживали у Волгоградській області. З регіональних ПТР назад у т.зв.»ЛНР» та т.зв.»ДНР» відбули понад 80 осіб, повідомили РБК у комітеті у справах територіальних утворень, внутрішньої та інформаційної політики Волгоградської області.

 

«Черга при цьому не формується, для всіх охочих організовується максимально швидкий від’їзд», – наголосили у комітеті.

 

У прес-службі адміністрації Ленінградської області розповіли РБК, що у ПТР регіону «передбачена можливість для громадян, які залишили території т.зв.»ДНР», т.зв.»ЛНР» та окремих районів України, висловити намір повернутися на місця постійного проживання».

 

РБК наводить аналогічні дані з інших регіонів РФ.