Китайська платіжна система UnionPay відмовилася працювати з банками РФ

Поки що йдеться лише про ті банки, які потрапили під санкції

Китайська платіжна система UnionPay, яка користується певною популярністю в Росії, заборонила використовувати свої картки для оплати товарів та послуг через російські банки, що потрапили під західні санкції. Про це пишуть російські ЗМІ.

Читайте також: У РФ пригрозили не постачати нафту деяким країнам

Заборона стосується насамперед використання карток у торгових POS-терміналах – тобто у магазинах та інших торгових точках та закладах послуг, де приймають банківські картки як оплату.

Рішення китайської UnionPay відмовитись від роботи з російськими банками пов’язане з побоюванням потрапити під так звані вторинні санкції.

Читайте також: Росія не відповідатиме на візові обмеження ЄС

Зазначається, що після виходу з Росії міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard росіяни почали активно переходити на карти китайської системи UnionPay. Однак багато іноземних онлайн-магазинів відразу відмовилися приймати платежі через карти UnionPay, випущені в Росії.

Нагадаємо, G7 оголосять план обмеження ціни на нафту РФ. Глави фінансових відомств країн Великої сімки зберуться у п’ятницю, 2 вересня, щоб схвалити цей план та визначитися із терміном.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.