Україна вперше конфіскувала майно олігарха із РФ

Українські активи втратив соратник Путіна Володимир Євтушенков

Вищий антикорупційний суд України вперше ухвалив рішення щодо конфіскації майна іноземного громадянина, який перебуває під українськими санкціями. Першою “ластівкою” став соратник Путіна Володимир Євтушенков, повідомляє Центр протидії корупції.

Читайте також: Російський депутат у Маріуполі прийшов до першокласників із пістолетом: фото

Рішенням суду конфісковано 17 об’єктів нерухомості загальною площею близько 100 тисяч квадратних метрів. Крім того, конфісковано частки власності олігарха в кількох українських підприємствах — «Електрозавод-ВІТ» (Запоріжжя), «ІТМ-Україна» (Київ), «Смарт Діджитал Солюшнс» (Київ) та ін.

Своє рішення суд обґрунтував тим, що олігарх активно допомагає російській державі у здійсненні військової агресії проти України. Як повідомила прес-служба ВАКС, російські підприємства, що належать Євтушенкову, виготовляють безпілотники для російської армії.

Читайте також: Арешт Медведчука шалено деморалізував агентів РФ – Данилов

За словами заступника міністра юстиції Ірини Мудрої, щоб суди ухвалювали подібні рішення, потрібна міцна доказова база, зібрана в результаті дуже об’ємної та кропіткої роботи із залученням багатьох відомств, включаючи розвідку.

“Ми ні на хвилину не зупиняємось, продовжуємо працювати над пропозиціями про застосування санкцій та виявляти активи підсанкційних осіб, щоб стягувати їх в дохід держави. Це наш з колегами фронт”, – заявила Мудра.

Нагадаємо, Україна задоволена рішенням ЄС щодо віз для росіян. Кулеба сподівається, що рішення виконають так, як передбачено.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.