ЗСУ знищують систему ППО ворога на півдні — розвідка Британії

Американські протирадарні ракети виявилися дуже доречними на південній ділянці фронту

Українська армія здійснює наступальні операції на південній ділянці фронту, для підтримки яких завдаються інтенсивні дальні удари по російських складах та штабах. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Читайте також: РФ обстрілює маршрут МАГАТЕ — Запорізька ОВА

Британці зазначають, що у мережі з’явилися відео застосування українською бойовою авіацією американських протирадарних ракет HARM. Крім того, російська сторона раніше вже заявляла про виявлення уламків таких ракет у місцях враження своїх радарів.

У Міноборони Британії пояснюють, що російська армія приділяє багато уваги обладнанню наземної протиповітряної оборони. У цьому контексті радіолокаційне покриття фронту є важливим елементом російської системи оборони в Україні.

Читайте також: Данилов розповів про переговори з РФ щодо азовців

«Суттєва і стійка руйнація російських радарів ракетами HARM стане серйозним ударом по і без того проблемній поінформованості Росії про ситуацію», — вважають у британській розвідці.

Нагадаємо, у РФ знову рекордні втрати. За даними українського Генштабу, за добу росіяни втратили дуже багато солдатів та бронетехніки.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.