Білоруси планують навчання зі “звільненням” територій: Генштаб

Не виключається, що в навчання входитиме захоплення частини прикордонних областей України.

З 8-14 вересня в Білорусі заплановане командно-штабне навчання біля прикордонних районів Волинської, Рівненської та Житомирської областей. В ЗСУ вважають, ймовірність вторгнення низька. Про це розповів заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу Сил оборони України. .

Хоч ймовірність проведення наступу з території Білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою, проте Громов повідомив, що 8-14 вересня там заплановане командно-штабне навчання. 

Громов розповів, що в ході навчання буде приділятися увага веденню маневреної оборони з подальшим переходом у контрнаступ зі звільненням території, тимчасово захопленої противником. 

Читайте також: Окупанти обстріляли школу на Харківщині із Градів 1 вересня

Бригадний генерал зазначив, що особливістю такого навчання є те, що буде вперше відпрацьовуватися питання звільнення тимчасово окупованих територій, проведення контрнаступу та вихід на державний кордон.

У навчаннях візьмуть участь російські військові та країни ОДКБ. Там також буде задіяно підрозділ західного оперативного командування Білорусі.

Генерал Громов зазначив, що: “За задумом командно-штабного навчання передбачається звільнення частини втраченої території умовної держави. Не виключається, що так звана втрачена територія має на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей».

Читайте також: Президент відвідав відновлену школу в Ірпені

Резюмуючи доповідь, Громов додав, що такі плани відповідають концепції спільних дій так званої Союзної держави (Росія та Білорусь) на українському напрямі, проте ЗСУ голові будь-яких варіантів розвитку подій.

Нагадаємо, Данілов висловився про майбутнє мешканців ОРДЛО. Він наголосив, що, коли Україна поверне захоплені території, місцеве населення має прийняти факт неподільності країни і шукати спільну мову із рештою українців.