Армія РФ відчуває гостру нестачу особового складу — СNN

Міністерство оборони Росії намагається збільшити чисельність військ, у тому числі за рахунок тих, хто відбуває покарання.

Російська армія зіткнулася із серйозним браком особового складу в Україні та шукає нові способи збільшити чисельність військ. Про це повідомляє[[/link_direct]] CNN з посиланням на дані розвідки, яку підтвердили два американські чиновники.

Читайте також: ЗАЕС має бути деокупована та передана під повний контроль України: МЗС

«Російські збройні сили мають гостру нестачу особового складу в Україні. Ми вважаємо, що Міністерство оборони РФ прагне набрати контрактників, щоб компенсувати цей брак, у тому числі шляхом примусу поранених солдатів до відновлення бойових дій, наймаючи співробітників приватних охоронних компаній, а також обіцяючи премії призовникам», — заявив співрозмовник CNN.

У публікації наголошується, що ця інформація ґрунтується на розвідданих, чий рівень секретності був нещодавно знижений. За словами джерел, у США є «достовірна інформація» про те, що Міністерство оборони РФ, ймовірно, почне набирати в Україні злочинців, які відбувають покарання в обмін на помилування і грошову компенсацію.