З України вирушать три судна з кукурудзою

Кораблі доставлять загалом 107 тис. тонн українського продовольства до Іспанії та Туреччини.

Спільний координаційний центр у рамках Чорноморської зернової ініціативи погодив вихід із портів України трьох суден із кукурудзою 31 серпня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на ООН.

Читайте також: У ЄС оцінили роль Горбачова в історії

Повідомляється, що Maran Astronomer (74,5 тис. тонн вантажу) і Lady Aillar (27 тис. тонн вантажу) вирушать до Іспанії з порту Південний, у свою чергу Hazar S (5,5 тис. тонн вантажу) проїде до Туреччини з Чорноморська .

«Станом на 30 серпня загальний тоннаж зерна та інших продуктів харчування, експортованих з трьох українських портів, становить 1 445 016 тонн. Всього на даний момент було дозволено рух 133 суден — 73, які прибувають в українські порти і 61 — виходять з них», — зазначили в ООН.

Раніше Зеленський звернувся до кримчан із проханням не наближатися до російських військових об’єктів на півострові та передавати інформацію про ворогів українським спецслужбам. Українські захисники знищуватимуть усі бази та склади окупантів на всій окупованій території – і під Луганськом, і під Севастополем.