Росія витратила більше 10 “Калібрів” на дерев’яні муляжі HIMARS

ЗСУ створили дерев’яні муляжі HIMARS по яким росіяни вдарили щонайменше 10 ракетами “Калібр”.

Хоча українські муляжі HIMARS зроблені з дерева, їх не можна відрізнити від артилерійської батареї через об’єктив російських БПЛА, які передають їхнє місцезнаходження на морські носії крилатих ракет у Чорному морі. Про це повідомляє The Washington Post

Після кількох тижнів роботи в польових умовах, муляжі “перехопили” щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр». Це змусило Україну розширити виробництво муляжів для більш широкого використання. 

Застосування ракетних систем-обманок, про яке раніше не повідомлялося, є однією з багатьох асиметричних тактик, прийнятих збройними силами України, щоб дати відсіч більш численному ворогові. 

Знищення копій HIMARS може частково пояснити надзвичайно хвалькі оцінки бойових збитків, завданих Росією західній артилерії, особливо американської високомобільної артилерійської ракетної системи.

«Вони стверджують, що збили більше HIMARS, ніж ми навіть надіслали», — зауважив один американський дипломат для видання. 

Нагадаємо, СБУ повідомила, що гауляйтер Енергодару відібрав у аграріїв майна на 2 млрд. Частину конфіскованого вже вивезли до Криму та Росії.