Росіяни анонсували відкриття 16 зруйнованих шкіл у Маріуполі

Окупанти у Маріуполі планують відкрити 16 зруйнованих шкіл до вересня.

Напередодні першого вересня окупанти анонсували відкриття 16 шкіл. Освітні заклади відкриють начебто після ремонту. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram

Вказана кількість навчальних закладів не відповідає кількості об’єктів соціальної інфраструктури, яку озвучив ватажок Пушилін. Він сказав, що всього в осени буде відремонтовано 16. 

Проте за даними гауляйтера Іващенко, то таких об’єктів налічується щонайменше 40, з них 16 шкіл, 16 закладів середньої-спеціальної освіти, 3 лікарні та якісь офіси. 

Читайте також: ЗСУ завдали удару по яхт-клубу із окупантами – Хлань

“Отже, наочно картина «забрехались»”, — пише Андрющенко. 

Щодо інформації про школи, то відомо, що мінімум 4 з анонсованих шкіл в стадії «голі стіни», як в освітніх закладах закладах номер 27, 38, 53, 64. При тому, що у школі номер 38 навіть взагалі відсутній дах. Навіть це не зупинило окупантів від анонсування. 

“Звісно, там вистачить цинізму загнати дітей в зруйновані школи заради картинки пропаганди. Але реальність вони завжди інша”, — написав Андрющенко. 

Нагадаємо, окупанти планують провести “референдум” на Харківщині. Росіяни анонсують проведення першого «референдуму» на тимчасово окупованій частині Харківщини.