ЗСУ перетворили флот РФ на другорядну силу — Politico

Кремль більше не може використовувати флот для серйозного впливу на перебіг війни

ЗСУ своїми атаками та загальною стратегією змогли перетворити грізний Чорноморський флот Росії на другорядну силу. Про це пише авторитетне американське видання Politico.

Читайте також: Окупанти окопуються у Херсоні та заявляють, що «місту ніщо не загрожує»

Зазначається, що Чорноморський флот знаходився в центрі кремлівської стратегії вторгнення в Україну. Його кораблі не лише запускали крилаті ракети «Калібр» по військових та цивільних об’єктах у глибокому тилу ЗСУ, але також блокували доступ до українських морських портів.

Проте згодом українська армія змогла потопити кілька кораблів, включаючи флагманський крейсер «Москва». Крім того, авіаційний полк Чорноморського флоту у Саках сильно постраждав під час недавніх вибухів на аеродромі.

Читайте також: ЗСУ зможуть повернути Херсон по низці причин: Британська розвідка

І хоча російські підводні човни ще зрідка обстрілюють територію України, загалом флот не виправдав очікувань Кремля і відійшов у порти базування або просто подалі від узбережжя, що контролюється ЗСУ.

Крім того, експерти вказують і на втрату великих десантних кораблів, що, ймовірно, виявилося навіть важливішим за затоплення флагмана. Через це Росії стало набагато важче перекидати війська та техніку навколо Криму морем.

Нагадаємо, за останню добу росіяни зазнали в Україні найтяжчих втрат за останні кілька місяців. Більше вбитих окупантів за добу було лише у лютому-березні.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.